• Проект на УСАИД за граѓанско општество
  • Експертски состанок за стандардизацијата и трошоците
  • Заштита од семејно насилство – семејното насилство и жената
  • Меѓународниот ден за елиминација на насилство врз жените
  • Регионален состанок за вмрежување и застапување
  • Регионална Работилница за Репродуктивни Права
  • Започна обуката за работа со сторители на семејно насилство
  • Работилница за Стратешка Литигација во Софија
  • Формирана Националната мрежа против насилство
  • Реакција во врска со жената од случајот “Пајажина“

Последни Вести

Проект на УСАИД за граѓанско општество

- Мониторинг на работата на Комисијата за заштита од дискриминација и судските постапки поведени согласно ...

Експертски состанок за стандардизацијата и трошоците

Од 8-11 Ноември 2011 во Тирана, Албанија, суб-регионалната канцеларија за Централна и Југоисточна Европа на UN ...

Заштита од семејно насилство – семејното насилство и жената

Во организација на канцеларијата на Народниот Правобранител на Република Македонија на 24.11.2011 беше оддржана конференција ...

Меѓународниот ден за елиминација на насилство врз жените

  Меѓународниот ден за елиминација на насилство врз жените – 25 Ноември, оваа година беше одбележан ...

Регионален состанок за вмрежување и застапување

Регионален состанок за вмрежување и застапување беше организиран од Шведската фондација – Квина тил Квина, ...

Регионална Работилница за Репродуктивни Права

“Унапредување на стратегиите за сексуално и репродуктивно здравје и права во Централна и Источна Европа ...

Започна обуката за работа со сторители на семејно насилство

Обуката за работа со сторители на семејно насилство која е предвидена според  Националната стратегија за борба ...

Работилница за Стратешка Литигација во Софија

На 11-ти и 12-ти Март, Македонски Центар за Женски Права - Шелтер Центар, присуствуаше на ...

Формирана Националната мрежа против насилство

На 07.12. 2011 година во хотел Карпош се оддржа завршната средба за формирање на Националната ...